Rallytokoa ja koiratanssia tammikuussa 2022

Tammikuussa Poksille tulee kouluttamaan Taru Nyyssönen Jyväskylästä, jolla on monipuolinen tausta eri lajeista. Koulutusviikonloppu on 15-16.1.22.

Päälajinaan Tarulla on tällä hetkellä RallyToko ja koiratanssi (freestyle) ja Taru tulee tarjoamaan viikonlopun koulutuksen molempiin lajeihin. Tarulla on tällä hetkellä kolme koiraa, joista kaikki ovat rallytokovalioita. Lisäksi lajista saavutuksia on piirinmestaruustasolta. Freestyleä Taru on harrastanut lyhyemmän ajan, mutta on jo ehtinyt kilpailemaan siinä muutamia kertoja. Tarulla on myös aktiiviharrastustaustaa agilitysta ja TOKOsta, joten osaamista häneltä löytyy monentasoisiin koirankoulutuksellisiin teemoihin.

Viikonlopun koulutuksessa on päivittäin kolme kahden tunnin ryhmää ja päiviin mahtuu maksimissaan 15 koirakkoa. Koirakkopaikan hinta on 15e ja koulutus on vain PoKSin jäsenille. Kaksi ryhmistä on alustavasti rallytokoryhmää, yksi koiratanssiryhmä, mutta hakijoiden tarpeiden mukaan voidaan tätä ryhmäjaottelua muuttaa. Voit osallistua joko yhteen tai molempiin päiviin, joko yhdessä tai molemmissa lajeissa. Ryhmien aikataulut ovat molempina päivinä 10-12, 12.30-14.30 ja 14.30-16.30 Sitovat ilmoittautumiset henna.palmunen(at)gmail.com otsikolla POKS RT/KOIRATANSSI.
Kerro ilmoittautumisessa osallistutko lauantaina, sunnuntaina vai molempina päivinä, sekä ilmoita myös laji, johon osallistut. Kerro myös jos sinulla on jokin aikarajoitus ryhmien suhteen sekä koirasi taso lajissa. Koulutus sopii kaikentasoisille koirakoille ja ryhmät pyritään muodostamaan tasoluokan mukaan.

Tässä Tarun luonnehdintaa itsestään kouluttajana: ”Pidän siitä, että koira on itse aktiivinen ja tekee mielellään hommia. Hyvät perustaidot kantavat pitkälle, kun mukaan lisätään koiran oma motivaatio. Käytän koulutuksessa kohteita sekä apuvälineitä, ja myös poimin haluttuja asioita koiran tarjoamasta käytöksestä. Kouluttajana olen kannustava ja tarkka seuraamaan sekä ohjaajan että koiran mielentiloja. Tavoitteeni on että kouluttamieni koirakoiden suorituksissa on yhdessä tekemisen ilo.”