Vuoden Tokon seuramestari

1. Tokon seuranmestaruus on avoin kaikille PoKS ry:n jäsenille, jotka omaavat osallistumisoikeuden virallisissa kilpailuissa.

2. Yhden koiran omistajista tulee olla Pohjois-Karjalan seurakoirat PoKS ry:n jäsen kilpailuvuoden alusta lähtien ja suorittanut jäsenmaksunsa jäsenyyden katkeamatta. Jos henkilö on liittynyt yhdistyksen jäseneksi kesken vuoden, otetaan huomioon vain ne tulokset, joiden aikana henkilö on ollut yhdistyksen jäsenenä.

3. Koiran virallinen kotipaikka on Pohjois-Karjala kilpailuvuoden alusta lähtien. Jos henkilö on liittynyt yhdistyksen jäseneksi kesken vuoden, ko0iran kotipaikan tulee olla siitä lähtien Pohjois-Karjala.

4. Kaikki koirakot kilpailevat tasavertaisina seuranmestaruudesta riippumatta kilpailuluokasta (alo, avo, voi, evl)

5. Seuranmestaruuspalkinto jaetaan seuran järjestämissä kilpailuissa parhaiten menestyneelle koirakolle.

6. Jokaisesta kilpailusta lasketaan luokkakohtaisesti koirakon saavuttaman pistemäärän suhde maksimipisteisiin. Koirakon saamat pisteet jaetaan luokkakohtaisilla maksimipisteillä. Saatu tulos kerrotaan sadalla, jolloin saadaan pistemäärä jonka koirakko on saavuttanut kyseisestä kilpailusta. Esimerkki: koirakon pisteet (esim. 165) jaetaan maksimipisteillä (esim. 200), jolloin saadaan tulokseksi 0,825. Luku kerrotaan vielä sadalla sen muuttamiseksi pisteiksi eli 82,5 pistettä yhdestä kilpailusta. Kaikista seuran kalenterivuoden aikana järjestämistä virallisista kilpailuista saadut pisteet lasketaan yhteen ja eniten pisteitä kerännyt koirakko voittaa seuranmestaruuden. Jos viimeisen seuran järjestämän tokokokeen jälkeen pistemäärä on useammalla koirakolla tasan, ratkaistaan mestaruun seuraavalla tavalla.

Katsotaan kenellä koirakolla on eniten kymppejä (10), jolloin eniten kymppejä saanut koirakko voittaa. Jos kympit menevät tasan ratkaisevat ulokset (I, II, II tulos) luokissa.

Jos tulokset menevät tasan, ratkaisevat seuraamisesta saadut pisteet. Koirakon saamat pisteet jaetaan luokkakohtaisilla maksimipisteillä. Saatu tulos kerrotaan sadalla, jolloin saadaan pistemäärä jonka koirakko on saavuttanut seuraamisesta. Pisteet lasketaan kaikista kalenterivuoden aikana seuran järjestämistä kilpailuista yhteen, jolloin voittaa se koirakko, joka on saanut eniten pisteitä seuraamisesta.

Jos seuraamisesta saatujen pisteiden jäklkeen tulos on vielä tasan, ratkaisevat luoksetulosta saadut pisteet.

Koirakon saamat pisteet jaetaan luokkakohtaisilla maksimipisteillä. Saatu tulos kerrotaan sadalla, jolloin saadaan pistemäärä jonka koirakko on saavuttanut luoksetulosta. Pisteet lasketaan kaikista kalenterivuoden aikana seuran järjestämistä kilpailuista yhteen, jolloin voittaa se koirakko, joka on saanut eniten pisteitä luoksetulosta.

7. Tulokset on ilmoitettava yhdistyksen sihteerille annettuun päivämäärään mennessä kopiolla virallisesta kilpailukirjasta. Kilpailijoiden on myös säilytettävä arvostelulomakkeet, jotka pyydettäessä toimitetaan yhdistyksen käyttöön, mikäli sijoitukset eivät muutoin selviä.

8. Kiertopalkinto jaetaan yhdistyksen vuosikokouksessa. Palkinnon saada kaiverruttaa kiertopalkintoon vuosiluvun sekä koiran ja ohjaajan nimet ja vastaa palkinnon toimittamisesta seuraavan vuoden vuosikokoukseen. Saadessaan kiinnityksen kiertopalkintoon, jää saajalle pienoispokaali.

Postattu: