Korona-ohjeet 23.6.

Aluehallintovirastot ovat määränneet, että yli 50 hengen tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Suomen hallitus suosittelee, että näitä samoja turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudatetaan myös pienemmissä, enintään 50 henkilön kokoontumisissa ja yleisötilaisuuksissa. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuurinimisteriön valmistelemien ohjeiden pääperiaatteet ovat kaikissa tilaisuuksissa samat: tilaisuuksiin ei saa tulla sairaana, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä siivouksesta on huolehdittava ja muihin ihmisiin on pidettävä 1-2 metrin etäisyys.

Hallitus on linjannut, että 1.7. alkaen rajatussa ulkotilassa voi järjestää myös yli 500 hengen yleisötilaisuuden, jos tilaisuuden toteuttamisessa noudattaa THL:n ja OKM:n ohjetta sekä muita erityisjärjestelyjä. 1.8. alkaen voidaan sallia yli 500 henkilön tilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa, jos epidemiatilanne kehittyy suotuisasti. Myös tällöin turvallisuus pitää varmistaa.

Näiden ohjeiden perusteella PoKS ry purkaa toukokuussa asetetut rajoitteet 23.6.2020 alkaen. Esteitä saa siirtää, palkkaaja saa olla mukana treeneissä jne, mutta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä on pidettävä huolta. Ethän tule hallille sairaana, tai jos olet ollut ulkomailla!

Hallille on varattu käsidesiä ja käsiä voi pestä hallin wc-tiloissa. Molemmilta kentiltä löytyy myös desinfiointisumutetta sumutepullossa. Tätä voi käyttää ovenkahvojen desinfiointiin hallilla käynnin yhteydessä.