Open Show 24.2.2019

Pohjois-Karjalan Seurakoirat PoKS ry järjestää Open Shown sunnuntaina 24.2.2019.
Ilmoittautuminen ja rokotusten tarkastus klo: 11.00-12.00, kehät alkavat klo: 12.15.
Tapahtuma pidetään PoKS-hallilla osoitteessa Kaislakatu 7, 80130 Joensuu

Loistava tilaisuus harjoitella 2.-3.3.2019 Joensuussa järjestettävään Winter Karelia näyttelyyn!

Open Show on epävirallinen koiranäyttely, mutta toisin kuin Match Showt, Open Show noudattaa mahdollisimman pitkälle virallisten näyttelyiden kaavaa. Tilaisuus on tarkoitettu mahdollisuudeksi harjoitella koiran kanssa näyttely tilannetta ja saada kirjallista, rakentavaa palautetta esiintymisestä. Open Showhun saa osallistua kaikenlaiset koirat. Kunhan koira on terve ja rokotettu. Juoksuisen koiran kanssa ei saa osallistua eikä sitä saa tuodan hallin alueelle.

Järjestämme seuraavat luokat: pennut (5-9kk), juniorit (9-alle 18kk), aikuiset (alkaen 15kk) sekä veteraanit (alkaen 8v). Nartuille ja uroksille on omat luokkansa.

Tuomarit: Arja Kettunen, Esa Rönkkö, kolmas tuomari vielä varmistamatta

Osallistumismaksu: 7e/koira
Varaathan mieluiten tasarahan, kiitos.

Ota mukaan koiralle rokotustodistus, numerolapun pidike/hakaneula, näyttelyhihna, nameja sekä juomakuppi. Varaa mukaan itsellesi sisäkengät sillä, hallissa ulkokengillä liikkuminen on kielletty. Kengiksi sopivat mitkä tahansa puhtaat ja kuivat kengät.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Tintin Lemmikki Oy:n sponsoroima Eukanuba adult small & medium breed lammas & riisi 18kg ruokasäkki. Palkinnon arvo on 79,90€.
Voittaja noutaa palkinnon Tintin Lemmikiltä osoitteesta: Tulliportinkatu 14, 80130 Joensuu. Avoinna maanantai – perjantai klo 10:00 – 18:00, lauantaisin klo 10:00 – 14:00.

Huomioithan, että pissakakkasakko on 30e eli ulkoilutathan koirasi hyvin ennen halliin tuloa hallin alueen ulkopuolella!

Tapahtuman aikana paikalla kahvio ja arpajaiset. Kahviosta s-etukortilla tarjoushintaan kahvi ja kahvileipä.

Tapahtumaa sponsoroi: Tintin Lemmikki Oy, Koirakoulu Napakka, Husse, Sohvin Valinta, PKO


Tapahtuman kulku

Open Showhun voi ilmoittautua mukaan paikan päällä. Ilmoittautuminen ja rokotusten tarkastus klo 11-12.00. Kehät alkavat klo: 12.15.

Urokset ja nartut kilpailevat omissa luokissaan eri tuomareilla. Luokat pidetään seuraavassa järjestyksessä: JUN, AVO, VET. Pennut ovat eri tuomarilla, pennuissa esiintyvät ensin urokset, sitten nartut. Kaikki koirat rotuun ja kokoon katsomatta osallistuvat samoihin luokkiin.

Kehätoimitsija kutsuu koirat kehään niiden numeroilla. Kehään asetutaan seisomaan jonoon numerojärjestyksessä. Jos jossain luokassa ei ole osallistujia, siirrytään seuraavaan luokkaan.

Aluksi tuomari katsastaa millaisia koiria luokkaan osallistuu ja juoksuttaa koirat kaikki yhdessä kehän ympäri. Mikäli osallistujia on paljon tai kokoero on iso, juoksutus saatetaan tehdä useammassa erässä tuomarin ohjeiden mukaan. Koirat juoksutetaan esittäjän vasemmalla puolella vastapäivään.

Tämän jälkeen jokaisen koira arvostellaan yksitellen numerojärjestyksessä. Muut koirat odottavat vuoroaan kehän ulkopuolella. Arvostelu vuorossa oleva koira viedään seisomaan tuomarin pöydän eteen. Pienet rodut arvostellaan pöydällä. Tuomari katsoo koiran hampaat, tunnustelee rakenteen ja tarkistaa uroksilta kivekset. Koiran tulee sallia tutkiminen. Tuomari saattaa kysyä koiran ikää. Tuomari katsoo koiran liikkeet ja ohjaa liikuttamaan koiran haluamallaan tavalla (ympyrä, kolmio, edes-takaisin). Tämän jälkeen koira seisotetaan vielä kerran sen ajan, kun tuomari antaa kirjallisen palautteen esiintymisestä.

Emme jaa laatuarvosteluja, joten kaikki luokan koirat saapuvat yksilö arvostelun jälkeen takaisin kehään seisomaan. Tuomari voi pyytää vielä juoksuttamaan koiria yhdessä ympäri ja kättelee pois ne, joiden tie päättyy kehässä. Tuomari asettaa luokasta paremmuusjärjestykseen neljä koiraa. Koska kyseessä on epävirallinen näyttely, emme arvostele rakennetta, vaan koirat sijoitetaan esiintymisen perusteella. Kunkin luokan ensimmäiseksi sijoittunut koira saa ruusukkeen ja pääsee kaikkien luokkien (PEN, JUN, AVO, VET) jälkeen pidettävään “paras uros/narttu kehään”.  

Paras kehässä tuomarit yhdessä tutkivat ja liikuttavat koiria ja asettavat ne paremmuusjärjestykseen esiintymisen perusteella. Sijoittuneet palkitaan.


Tilaisuuden tarkoituksena on antaa mahdollisuus harjoitella näyttelyitä varten ja antaa rakentavaa, kirjallista palautetta esiintymisestä ja sen parantamisesta.

Postattu: