Joulu Open Show 9.12.2018

Pohjois-Karjalan Seurakoirat PoKS ry järjestää ensimmäistä kertaa kaikille avoimen Open Shown sunnuntaina 9.12.2018.

Open Show on epävirallinen koiranäyttely, mutta toisin kuin Match Showt, Open Show noudattaa mahdollisimman pitkälle virallisten näyttelyiden kaavaa. Tilaisuus on tarkoitettu mahdollisuudeksi harjoitella koiran kanssa näyttely tilannetta ja saada kirjallista, rakentavaa palautetta esiintymisestä.

Open Showhun saa osallistua kaikenlaiset koirat. Ainoa kriteeri on, että koira on terve ja rokotettu. Juoksuisen koiran kanssa ei saa osallistua eikä sitä saa tuodan hallin alueelle.

Tapahtuman ennakkoilmoittautuminen on päättynyt. Ennakkoilmoittautumisen päätyttyä olemme saaneet paljon kyselyitä, voiko tapahtumaan vielä osallistua. Olemme päättäneet, että kaikki halukkaat pääsevät vielä mukaan paikan päällä ilmoittautumalla, hinta 10e/koira.
Ilmoittautuminen ja rokotusten tarkastus alkaa klo 13.30. Kehät alkavat klo. 14.00.

Järjestämme seuraavat luokat: pennut (5-9kk), juniorit (9-alle 18kk), aikuiset (alkaen 15kk) sekä veteraanit (alkaen 8v). Isot ja pienet koirat osallistuvat samoihin luokkiin. Yhdellä tuomarilla nartut, toisella urokset ja kolmannella pennut. Kuka tuomaroi mitkäkin, sovitaan tuomareiden kanssa vasta ennen kehien alkua.
Tuomarit: Katja Seeslahti, Maisa Kerkkänen, Kirsi Keränen

Hinta:
Ennakkoilmoittautuneille etukäteen tilille maksettaessa 5e/koira (kuitti esitettävä ilmoittautumisen yhteydessä)
Paikan päällä 10e/koira.

Tapahtuman aikana paikalla kahvio ja arpajaiset.

Tapahtuma pidetään PoKS-hallilla osoitteessa Kaislakatu 7, 80130 Joensuu
Huomioithan, että pissakakkasakko on 30e eli ulkoilutathan koirasi hyvin ennen halliin tuloa hallin alueen ulkopuolella!

Ota mukaan koiralle rokotustodistus, vesikuppi, nameja, näyttelyhihna, numerolapun pidike/hakaneula. Varaa mukaan itsellesi sisäkengät sillä, hallissa ulkokengillä liikkuminen on kielletty. Rapaisella kelillä koiran tassut on toivottavaa kuivata pyyhkeellä.

Tapahtuman kulku:

Open Showhun on ennakkoilmoittautuminen. Jos missasit ennakkoilmoittautumisen, voit ilmoittautua mukaan vielä paikan päällä.
Tarkistamme rokotukset. Saat ilmoittautuessa numerolapun.
Osallistuminen maksaa 5e/koira etukäteen tilille maksettuna, suoritetusta maksusta tulee esittää kuitti ilmoittautumisen yhteydessä. Hinta 10e/koira mikäli ilmoittaudut paikan päällä, et ole maksanut etukäteen tai ei ole esittää kuittia. Varaathan mahdollisimman sopivan rahan, kiitos.

Yhdellä tuomarilla nartut, toisella urokset ja kolmannella pentu luokka. Uroksilla ja nartuilla luokat pidetään seuraavassa järjestyksessä: JUN, AVO, VET. Pentu luokassa kehään ensin urokset, sitten nartut. Isot ja pienet koirat osallistuvat samoihin luokkiin.

Kehätoimitsija kutsuu koirat kehään niiden numeroilla. Kehään asetutaan seisomaan jonoon numerojärjestyksessä. Jos jossain luokassa ei ole osallistujia, siirrytään seuraavaan luokkaan.

Aluksi tuomari katsastaa millaisia koiria luokkaan osallistuu ja juoksuttaa koirat kaikki yhdessä kehän ympäri. Mikäli osallistujia on paljon tai kokoero on iso, juoksutus saatetaan tehdä useammassa erässä tuomarin ohjeiden mukaan. Koirat juoksutetaan esittäjän vasemmalla puolella vastapäivään.

Tämän jälkeen jokaisen koira arvostellaan yksitellen numerojärjestyksessä. Muut koirat odottavat vuoroaan kehän ulkopuolella. Arvostelu vuorossa oleva koira viedään seisomaan tuomarin pöydän eteen. Pienet rodut arvostellaan pöydällä. Tuomari katsoo koiran hampaat, tunnustelee rakenteen ja tarkistaa uroksilta kivekset. Koiran tulee sallia tutkiminen. Tuomari saattaa kysyä koiran ikää. Tuomari katsoo koiran liikkeet ja ohjaa liikuttamaan koiran haluamallaan tavalla (ympyrä, edes-takaisin, kolmio). Tämän jälkeen koira seisotetaan vielä kerran sen ajan, kun tuomari antaa kirjallisen palautteen esiintymisestä.

Emme jaa laatuarvosteluja, joten kaikki luokan koirat saapuvat yksilö arvostelun jälkeen takaisin kehään seisomaan. Tuomari voi pyytää vielä juoksuttamaan koiria yhdessä ympäri ja kättelee pois ne joiden tie päättyy kehässä. Tuomari asettaa luokasta paremmuusjärjestykseen neljä koiraa. Koska kyseessä on epävirallinen näyttely, emme arvostele rakennetta, vaan koirat sijoitetaan esiintymisen perusteella. Kunkin luokan ensimmäiseksi sijoittunut koira saa ruusukkeen ja pääsee kaikkien luokkien (PEN, JUN, AVO, VET) jälkeen pidettävään “paras kehään” (vastaa paras uros/narttu kehää). Halutessaan tuomari voi antaa ruusukkeen ja oikeuden paras kehään useammalle kuin yhdelle sijoittamalleen koiralle. Oman palautteen voi hakea, kun oma osuus on kokonaan ohi. Palautteet laitetaan laatikkoon luokan päätyttyä, ja sieltä voi ottaa omansa.

Paras kehässä tuomari vielä liikuttaa koiria ja asettaa ne paremmuusjärjestykseen esiintymisen perusteella. Neljä sijoittunutta saa pienet palkinnot.

Kysymyksiin vastaa:
poks.nayttely@gmail.com

Postattu: