Agilityn pienryhmien kouluttajat

Täältä voit tutustua agilityn pienryhmien kouluttajiin vuonna 2019.

Su 17.30-19.30 Maiju Pääkkönen
Su 19.30-21.00 Netta Timonen, Josefina Lindgren & Kreeta Holopainen
Ma 16.30-18.00 Itseohjautuva, toisinaan Satu Kovanen
Ma klo 18.00-19.30 Inka Räsänen
Ti klo 18.00-19.30 Sari Vähäniitty, valmennusryhmä *
Ti klo 19.30-21.00 Sari Vähäniitty, valmennusryhmä*
Ke klo 16.30-18.00 Sanna Rahunen & Satu Kovanen
Ke klo 18.00-19.30 Anni Joronen
Ke klo 19.30-21.00 Ritu Jansson & Valtteri Pennanen
To klo 18.00-19.30 Vilja Kyllönen
To klo 19.30-21.00 Reetta Kangaslampi
To klo 17.00-18.30 Mari Lukkarinen, valmennusryhmä ** – tokopuoli
To klo 18.30-20.15 Mari Lukkarinen, valmennusryhmä ** – tokopuoli
Pe klo 18.00-19.30 Veera Pyy

Satu Kovanen & Sanna Rahunen
Satu harrastaa agilitya jackrussellinterrierien kanssa. Hän käy aktiivisesti kouluttautumassa eri kouluttajien opeissa Poksin ulkopuolellakin.
Sadun ryhmässä treenataan tosissaan vaikkakin pilke silmäkulmassa. Ryhmä sopii hyvin möllitasoiselle koirakolle tai kisaamaan aloittavalle koirakolle. Erityisen tärkeitä asioita Sadulle agissa ovat koiran irtoaminen, koirakon motivaation säilyminen ja monien onnistuneiden suoritusten saavuttaminen, hauskaa sen olla pitää. Treeneistä on lähdettävä hymyssä suin, niin koiran kuin ohjaajankin

Sanna kisaa kolmosluokassa kääpiöpinsereidensä kanssa. Sanna on kilpaillut useampana vuonna SM-kisoissa niin yksilöissä kuin joukkueessakin, ja onpa parina vuonna sijoittunut SM-kärkikymppiinkin. Sannan treeneissä treenataan iloisella mielellä.

Inka Räsänen
Inka kisaa medishelttiensä kanssa kolmosissa ja kakkosissa. Arvokisataival alkoi nuorten SM-kisojen menestyksellä, jonka jälkeen on edustettu useampi vuosi niin SM-kisojen yksilö- kuin joukkuekisassakin. Inka harrastaa juoksukontakteja ja on viettänyt niiden parissa aivan liikaa aikaa, mutta myös vahvat pysäytyskontaktit ja keppiosaaminen ovat sydäntä lähellä.

Inkan ryhmäläiset keräävät tarroja, treenaavat täysillä ja kestävät räiskyvää huumoria. Ryhmä on tarkoitettu vain tavoitteellisille, kisavalmiille koirakoille, jotka tahtovat kehittää itseään ja poistua epämukavuusalueeltaan.

Vilja Kyllönen

Vilja on harrastanut agilitya vuodesta 2014 espanjanvesikoiriensa kanssa. Edellisen koiran Peetun kanssa Vilja kisasi 2-luokassa. Nyt kotona kasvaa lupaava aksakoiranalku Tempo. Viljan erikoisalaa on hitaampien koirien motivointi ja aloittelevien koirakoiden kouluttaminen.
Ryhmään toivotaan mölli-1lk- tasoisia koirakoita.

Anni Joronen
Anni kisaa kahden colliensa kanssa maksikolmosissa. Anni on kisannut SM-kisoissa niin yksilöissä kuin joukkueessakin ja saanut vanhemman kisakaverinsa agilityvalioksi. Pysäytyskontakteista ei Annin ryhmässä lipsuta ja mukavuusalueelta poistutaan varmasti!

Annin ryhmässä viilataan ohjaukset huippuunsa! Ryhmässä treenataan tavoitteellisesti ja tosissaan. Ja leikillään. Ja paineessa. Ja suklaapanoksella.
Kisaaville koirakoille.

Ritu Jansson & Valtteri Pennanen
Ritu harrastaa agilitya kuusivuotiaan schapendoestytön, Zetan, kanssa. He kisaavat kolmosluokassa. Ritun ajatusmaailmaan kuuluu, että kaiken, mitä koiran kanssa tehdään, tulee olla hauskaa molemmille. Treeneihin tullaan hyvällä tuulella ja sieltä myös lähdetään hymyssä suin. Tavoitteita on hyvä asettaa, mutta kisaamisen ei tarvitse olla tähtäimessä.

Valtteri harrastaa agilityä kolmen tollerin ja yhden aussien kanssa. Hän kisaa tällä hetkellä kakkos- ja kolmosluokissa. Treeneissä on tärkeintä se että koirakolle tulee hyvä fiilis yhdessä tekemisestä. Mukavinta on nähdä kun koira kehittyy taidoissaan kauden aikana. Kisaaminen ei tarvitse olla tavoitteena mutta jos kisakärpänen sattuu puraisemaan, niin neuvoja voidaan antaa.

Veera Pyy
Veeralla on kokemusta agilitystä 10 vuoden ajalta ja taskusta löytyvät lisäksi koulutusohjaajan sekä koetoimitsijan pätevyydet. Kisakoiria on ollut kolme ja neljäs, pyreneitteinpaimenkoira Miina pääsenee aloittamaan uransa ensi vuonna. Veeralle agility ei ole turha vakava asia eikä senteistä kiinni, siksi ryhmän teemakin on ”agilityä rennolla meiningillä”. Veeran tunnistaa omituisesta huumorista, kovaäänisestä ohjauksesta ”Juokse!! Palkkaa!!” sekä rakkaudesta kujakeppeihin ja juoksukontakteihin.

Maiju Pääkkönen
Maiju on harrastanut agilitya 10-vuoden ajan kääpiösnautsereiden, Rommelin (AVA) ja tällä hetkellä Riemun, kanssa. Maiju on kilpaillut useampana vuonna SM-kisoissa niin yksilöissä kuin joukkueessakin ja kokenut Rommelin kanssa MM-karsinnatkin. Maiju on käynyt agilitykoulutusohjaajan peruskurssin. Sunnuntain ryhmässä treenaataan jokaisen omat tavoitteet huomioiden. Kuitenkin aina rennnon letkeästi!
Mieluiten jo esteet osaaville koirakoille.

Josefina Lindgren, Kreeta Holopainen & Netta Timonen
Josefina kisaa agilityä maksikokoisen sk. collie Darwinin kanssa, ja on usein joutunut huomaamaan, että ei auta kuin juosta todella lujaa. Sydäntä lähellä ovat erilaiset keppitreenit ja varma pysyminen lähdöissä, joten Josen treeneissä lähdöistä ei varastella. Agility on koirakon yhteinen harrastus, ja treeneihin tullaan tekemään yhdessä eikä erikseen.

Kreeta vastaa koirillaan PoKSin labradorivahvistuksesta ja kisaa tällä hetkellä labbis-Huiman kanssa makseissa kolmosluokassa. Agility on Kreetalle muutakin kuin koiran syöksyminen maata kiertävälle radalle, paitsi toki silloin kun koiralle lupa siihen annetaan. Lempparieste on putki ja kaikki hauskat rallit, jolloin koiran voi antaa irrota.

Netta kisaa agilityssä pikkumaksikokoisen aussie Oydan kanssa, mutta kokemusta on myös minikokoisen koiran ohjaamisesta. Suosikkijuttuja on etenkin irtoamistreenit ja koiralle itsenäisten estesuoritusten opettaminen, sillä se pelastaa monessa paikkaa, jos on jäänyt joskus askeleen tai kaksi liian paljon jälkeen.

Josefinan, Kreetan ja Netan ryhmä on ”rouvaryhmä 2.0”, mutta uudella nimellä ja ajankohdalla. Ryhmässä treenataan kriteereistä kiinni pitäen ja kohti itse asetettuja tavoitteita, kuitenkin unohtamatta hauskuutta ja rentoa meininkiä kentän laidalla.  Kisatavoitteita sinulla ei tarvitse olla.

Ryhmä on suunnattu ensisijaisesti esteet osaaville möllitasoisille koirakoille.

Reetta Kangaslampi
Reetta on uunituore Poksilainen, joka muutti etelästä tänne parhaan agilityseuran pariin. Reetta kisaa tavoitteellisesti mineissä kolmosissa kahdella pystykorvalla (kleinspitz ja mittelspitz), mutta on ohjannut myös lainakoiranaan malinoismixiä makseissa.  Reetalla on agilitytaustaa noin kymmenen vuoden ajalta, josta viimeiset kuusi vuotta Reetta on edustanut joka vuosi arvokisoissa, muun muassa SM-finaalissa kolme kertaa ja MM- & EO-karsinnoissa.

Kouluttajana Reetta on kannustava, innostava ja uskoo hulluuteen asti omien valmennettaviensa vahvuuksiin. Reetan tapaan tehdä agilityä kuuluvat vahvasti koiran taidot ja ohjaajan aktiivinen liikkuminen, ja saattavatpa Reetan valmennettavat joutua joskus fysiikkatreenienkin puolelle. Reetta on koulutukseltaan myös fysioterapeutti, ja kiinnittää paljon huomiota koiran hyppytekniikkaan, puhtaaseen liikkumiseen, lihashuoltoon, ruokintaan ja lämmittelyyn. Ryhmässään Reetta arvostaa myös hyvää ryhmähenkeä ja tiimimeininkiä, joten tähän ryhmään ei tulla vain nopeasti tekemään omaa suoritusta, vaan ollaan läsnä myös muille.
Tähän ryhmään sopivat koirakot, jotka jo kisaavat tai tähtäävät kisakentille. Ohjaajalla tulee mieluusti olla jo aiempaa kisakokemusta esimerkiksi vanhemman koiransa kanssa.
Sari Vähäniitty, valmennusryhmä
Sarin valmennusryhmiä on kaksi eri tasoista: tulevat tähdet (mölli-1lk) ja arvokisaajat (2-3lk). Ryhmiin voivat hakea koirakot, joilla on motivaatiota edetä kilpaurallaan ja treenata tavoitteellisesti. Sari kouluttaa joka toinen viikko.
Mari Lukkarinen, valmennusryhmä
Marin valmennusryhmiä on kaksi eri tasoista: mölli-1lk ja 2-3lk. Ryhmiin voivat hakea koirakot, joilla on motivaatiota edetä kilpaurallaan ja treenata tavoitteellisesti. Mari kouluttaa joka toinen viikko.