Agilityn pienryhmien kouluttajat

Täältä voit tutustua agilityn pienryhmien kouluttajiin vuonna 2018.

Ma klo 16.30-18 Itseohjautuva
Ma klo 18-19.30 – Inka Räsänen
Ma klo 19.30-21 Maiju Kohonen
Ti klo 16.30-18 Satu Kovanen
Ti klo 21.00-22.30 Itseohjautuva
Ke klo 16.30-18 Laura Pitkänen & Vilja Kyllönen
Ke klo 18-19.30 Anni Joronen
Ke klo 19.30-21 Kati Jönhede
Ke klo 20-21.30 Ritva Jansson & Valtteri Pennanen – Uusi puoli!
To klo 15.30-17.00 Itseohjautuva – uusi puoli!
To klo 17-18.30 Noora Muuttoranta – koulutusta 2x/kk
To klo 20-21.30 Itseohjautuva
Pe klo 17-18.30 Sanna Rahunen – koulutusta 2x/kk
Pe klo 18.30-20 Veera Pyy
Pe klo 20-21.30 Itseohjautuva penturyhmä
Su klo 17.30-19.30 Maiju Pääkkönen

Inka Räsänen
Inka kisaa shelttiensä kanssa medi kolmosissa ja kakkosissa. Arvokisataival alkoi nuorten SM-kisojen menestyksellä, jonka jälkeen on edustettu useampi vuosi niin SM-kisojen yksilö- kuin joukkuekisassakin. Inka harrastaa juoksukontakteja ja on viettänyt niiden parissa aivan liikaa aikaa, mutta myös vahvat pysäytyskontaktit ja keppiosaaminen ovat sydäntä lähellä.

Inkan ryhmäläiset treenaavat täysillä ja tosissaan loistavaa huumoripuolta unohtamatta. Rento ilmapiiri ja ihan omanlaiset panokset kuuluvat tähän ryhmään! Ryhmä on tarkoitettu vain tavoitteellisille koirakoille, mutta lähtötasolla ei kuitenkaan ole merkitystä.

Maiju Kohonen
Maiju K:lla on agilitykokemusta melkein 15 vuotta. Omia koiria on ollut vaikeasti motivoitavista hitaista koirista aina nopeisiin työnarkomaaneihin, sekä jokaisesta säkäluokasta. Kokemusta on kartutettu arvokisoista, ulkomailta ja ympäri Suomen huippukouluttajilta. Kouluttajana on vaativa, mutta yrittää muistaa antaa myös kehuja, kun vaikeampikin kuvio saadaan taittumaan ja kehitys alkaa näkyä. Jos ei aio yrittää kunnolla, voi jäädä kotiin. Lempparieste: kepit.

Satu Kovanen
Satu on jo kypsään ikään ehtinyt harrastaja. Agilityharrastusta on takana jo kymmenisen vuotta. Hän on itse kisannut agissa muutaman kisastartinkin russelidensa kanssa. Uusia kisakoiria on kasvamassa ja koulutuksen alla. Satu kasvattaa russeleita ja on erityisesti paneutunut terrierien sielunmaailmaan. Agilityssa mini-koirat ovat lähellä sydäntä.
Sadun ryhmässä treenataan tosissaan vaikkakin pilke silmäkulmassa. Ryhmä sopii hyvin möllitasoiselle koirakolle tai kisaamaan aloittavalle koirakolle. Erityisen tärkeitä asioita Sadulle agissa ovat koiran irtoaminen, koirakon motivaation säilyminen ja monien onnistuneiden suoritusten saavuttaminen, hauskaa sen olla pitää. Treeneistä on lähdettävä hymyssä suin, niin koiran kuin ohjaajankin.

Vilja Kyllönen & Laura Pitkänen
Vilja kilpaili aiemmin kolmosluokassa Peetun kanssa. Nyt Viljan kotona kasvaa uusi agilitykoiran alku.
Viljan erityisalaa on koirien motivoiminen. Peetun kanssa Vilja kilpaili myös nuorten SM-kilpailuissa.

Laura kisaa mini3-luokassa shelttinsä Meelan kanssa, mini3 kisanneen mummin jäätyä eläkkeelle. Meriitteinä mainittakoon FI AVA ja FI AVA-H -tittelit, SM-kilpailut niin yksilöissä kuin joukkueessakin vuodesta 2015 sekä PiiriM kultaa 2017. Tällä hetkellä kotona kasvaa uusi kisakenttien toivo, joten agilityn pohjien rakentaminen nuorelle koiralle nykyaikaisin menetelmin on pinnalla omissa treeneissä just nyt. Ohjaajan lisäksi koulutetaan myös koirasta osaava.

Ryhmään toivotaan mölli-2lk tasoisia koirakoita.

Anni Joronen
Anni kisaa universumin parhaitten collieitten kanssa maksi3-luokassa. Anni on kisannut SM-kisoissa niin yksilöissä kuin joukkueessakin ja saanut vanhemman kisakaverinsa agilityvalioksi. Pysäytyskontakteista ei Annin ryhmässä lipsuta ja mukavuusalueelta poistutaan varmasti!

Annin ryhmässä treenataan kisaavien koirien kanssa tavoitteellisesti ja tosissaan. Ja leikillään. Ja paineessa. Ja suklaapanoksella.
Kisaaville koirakoille.

Kati Jönhede
Kati on kokenut agilityn huumaa mäyräkoiran kanssa. Kisaaminen kolmosissa ja osallistuminen sm-joukkuekisaan pariinkin otteeseen ylittivät kaikki tavoitteet ja odotukset, joita harrastusta aloittaessa olisi voinut kuvitella.  Katin kisakoira jäi eläkkeelle pari vuotta sitten, mutta treenaminen on jatkunut toisen mäyräkoiran kanssa, joka nyt odottaa ensi vuoden pikkuminiluokkia aloittaakseen kisauransa. Agilityn treenaamisen lisäksi Kati kisaa molemmilla koirillaan rally-tokossa.

Katin sydäntä lähellä ovat kaikki hassut agilitykoirat, ja hän toivookin, että rotujen kirjo säilyy agilitykentillä. Kati  ryhmässä voit treenata tavoitteilla tai ilman.

Ritva Jansson & Valtteri Pennanen
  Ritu harrastaa agilitya kuusivuotiaan schapendoestytön, Zetan, kanssa. He kisaavat kolmosluokassa ja huippuhetkiin kuuluu viime kesän SM- kisat ja toukokuun serti. Ritun ajatusmaailmaan kuuluu, että kaiken, mitä koiran kanssa tehdään, tulee olla hauskaa molemmille. Treeneihin tullaan hyvällä tuulella ja sieltä myös lähdetään hymyssä suin. Tavoitteita on hyvä asettaa, mutta kisaamisen ei tarvitse olla tähtäimessä.

Valtteri harrastaa agilityä kolmen tollerin ja yhden aussien kanssa. Hän kisaa tällä hetkellä kaikissa luokissa. Tämän vuoden tähtihetkiä olivat 4. Sija nuorten SM-kisoissa ja  edustus aikuisten SM-joukkuekisoissa Poksin väreissä, Valtteri voitti myös piirinmestaruuden koirillaan. Treeneissä on tärkeintä se että koirakolle tulee hyvä fiilis yhdessä tekemisestä. Mukavinta on nähdä kun koira kehittyy taidoissaan kauden aikana. Kisaaminen ei tarvitse olla tavoitteena mutta jos kisakärpänen sattuu puraisemaan, niin neuvoja voidaan antaa.

Noora Muuttoranta
Noora on kisannut bordercolliensa Pinnan kanssa maksi3-luokassa sekä SM-kisoissa. Nyt agilitykoiran uraa taittaa nuorempi bc Maili. Noora on taitava kouluttaja, joka on ottanut Pinnan kanssa osaa mm. TopTeam -valmennusrinkiin.

Nooran ryhmässä treenataan tavoitteellisesti (ja pidetään kriteerit kontakteilla niin treeneissä kun kisoissakin).
Esteet osaaville.

Sanna Rahunen
Sanna kisaa kolmosluokassa kääpiöpinsereidensä kanssa. Sanna on kilpaillut useampana vuonna SM-kisoissa niin yksilöissä kuin joukkueessakin, ja onpa parina vuonna sijoittunut SM-kärkikymppiinkin. Sannan treeneissä treenataan iloisella mielellä.
Esteet osaaville. Sanna kouluttaa joka toinen viikko.

Veera Pyy
Veeralla on kokemusta agilitystä 10 vuoden ajalta ja taskusta löytyvät lisäksi koulutusohjaajan sekä koetoimitsijan pätevyydet. Kisakoiria on ollut kolme ja neljäs, pyreneitteinpaimenkoira Miina pääsenee aloittamaan uransa ensi vuonna. Veeralle agility ei ole turha vakava asia eikä senteistä kiinni, siksi ryhmän teemakin on ”agilityä rennolla meiningillä”. Veeran tunnistaa omituisesta huumorista, kovaäänisestä ohjauksesta ”Juokse!! Palkkaa!!” sekä rakkaudesta kujakeppeihin ja juoksukontakteihin.

Maiju Pääkkönen
Maiju P. on harrastanut agilitya vuodesta 2008 asti kääpiösnautseri Rommelin kanssa. Rommelin kanssa saavutimme AVA-tittelin ja useat SM-kisat ja MM-karsinnatkin päästiin kokemaan. Rommel siirtyi eläkkeelle ja tällä hetkellä kasvamassa on uusi agilitykäppänä Riemu. Olen käynyt agilitykoulutusohjaajan peruskurssin. Treenaamme jokaisen omat tavoitteet huomioiden. Kuitenkin aina rennnon letkeästi!