Agilityn pienryhmien kouluttajat

Täältä voit tutustua agilityn pienryhmien kouluttajiin vuonna 2020.

Su 16.30-18.00 Junioriohjaajien ryhmä
Su 18.00-19.30 Maiju Pääkkönen
Su klo 19.30-21.00 Netta Timonen, Josefina Lindgren & Kreeta Holopainen
Ma 16.30-18.00 Itseohjautuva, toisinaan Satu Kovanen
Ma klo 18.00-19.30 Inka Räsänen
Ma klo 19.30-21.00 Anna Oinonen & Laura Pitkänen
Ti klo 17.00-18.30 Heidi Hirvasoja-Korkee, valmennusryhmä*
Ti klo 18.30-20.00 Heidi Hirvasoja-Korkee, valmennusryhmä*
Ti klo 20.00-21.30 Heidi Hirvasoja-Korkee, valmennusryhmä*
Ke klo 16.30-18.00 Sanna Rahunen & Satu Kovanen
Ke klo 18.00-19.30 Aino Lakiasuo & Valtteri Pennanen
Ke klo 19.30-21.00 Satu Laatikainen & Janika Naukkarinen
To klo 17.00-18.30 Ritu Jansson & Heli Lemmetty
To klo 18.30-20.00 Vilja Kyllönen
To klo 20.00-21.30 Reetta Kangaslampi
To klo 17.00-19.00 Anni Joronen & Päivi Uimonen – tokopuoli
To klo 19.00-21.00 Anni Joronen & Päivi Uimonen – tokopuoli
Pe klo 17.00-19.30 Ilona Karjalainen
Pe klo 19.30-21.30 Veera Pyy – alkeistason ryhmä!

Maiju Pääkkönen
Sunnuntain ryhmässä treenaataan jokaisen omat tavoitteet huomioiden ja motivaatiota tulee olla edistymiseen tai tavoitteisiin pääsemiseen niin koiralla kuin ohjaajallakin. Treenaamme tosissaan, mutta rennosti!

Maiju on harrastanut agilitya yli 10 vuoden ajan kääpiösnautsereiden,  Rommelin (AVA) ja tällä hetkellä Riemun, kanssa. Maiju on saanut kisata useampana vuonna  SM-kisoissa niin yksilöissä kuin joukkueessakin  ja kokenut Rommelin kanssa MM-karsinnatkin. Kisauraa tuli 10-vuotta täyteen tänä syksynä. Maiju on käynyt agilitykoulutusohjaajan peruskurssin.

Josefina Lindgren, Kreeta Holopainen & Netta Timonen
Josefinan, Kreetan ja Netan ryhmä on rennon, mutta tavoitteellisen treenaamisen ryhmä.

Ryhmässä treenataan kriteereistä kiinni pitäen ja kohti itse asetettuja tavoitteita, kuitenkin unohtamatta hauskuutta ja mukavaa meininkiä kentän laidalla. Kisatavoitteita sinulla ei tarvitse olla.

Ryhmä on suunnattu ensisijaisesti esteet osaaville möllitasoisille koirakoille.

Josefina treenaa maksikokoisen sk. collie Darwinin kanssa, ja on usein joutunut huomaamaan, että ei auta kuin juosta todella lujaa. Sydäntä lähellä ovat erilaiset keppitreenit ja varma pysyminen lähdöissä, joten Josen treeneissä lähdöistä ei varastella. Agility on koirakon yhteinen harrastus, ja treeneihin tullaan tekemään yhdessä eikä erikseen.

Kreeta vastaa koirillaan PoKSin labradorivahvistuksesta ja treenaa tällä hetkellä labbis-Huiman kanssa makseissa. Agility on Kreetalle muutakin kuin koiran syöksyminen maata kiertävälle radalle, paitsi toki silloin kun koiralle lupa siihen annetaan. Lempparieste on putki ja kaikki hauskat rallit, jolloin koiran voi antaa irrota.

Netta treenaa agilityä maksikokoisen aussie Brandyn kanssa, mutta kokemusta on myös minikokoisen koiran ohjaamisesta. Suosikkijuttuja on etenkin irtoamistreenit ja koiralle itsenäisten estesuoritusten opettaminen, sillä se pelastaa monessa paikkaa, jos on jäänyt joskus askeleen tai kaksi liian paljon jälkeen.

Inka Räsänen
Inkan ryhmäläiset keräävät tarroja, syövät kakkua, treenaavat tosissaan, kestävät räiskyvää huumoria ja pitävät aina hauskaa. Ryhmä on tarkoitettu vain tavoitteellisille koirakoille, jotka tahtovat kehittää itseään ja toimia epämukavuusalueellaan.Ryhmäläisten tavoitteet ovat kolmosluokassa, siellä pärjäämisessä ja mahdollisesti arvokisatasollakin, mutta koirakon lähtötasolla ei ole merkitystä.

Inkan agilitytausta koostuu suureksi osaksi medikokoisista shelteistä sekä niiden kanssa tavoitteellisesta kolmosissa kilpailemisesta. Arvokisoista Inka on edustanut SM-kisoissa niin yksilöissä kuin joukkueessakin, uran alussa myös silloisissa nuorten SM-kisoissa. Inkan mielestä hyvä agilitykoira rakennetaan taidoilla eikä pelkällä ratatreenillä, joten hänen ryhmässään keskitytään yleensä viikkoradan sijaan muihin erilaisiin teemoihin.

Anna Oinonen & Laura Pitkänen
Annan ja Lauran ryhmä on perustaitoryhmä, jossa hiotaan palaset huippuunsa ja yhdistellään niistä sujuvia ratasuorituksia. Kummankin suosikkiaiheita on koiran itsenäinen esteosaaminen, joten sitä riittää harjoiteltavaksi joka treeneissä. Ryhmä on suunnattu harrastajille, jotka haluavat treenata suunnitelmallisesti omia taitoja kasvattaen. Lähtötasolla tai kisatavoitteilla ei ole merkitystä.

Anna harrastaa agilityä ykkösluokkalaisen sheltin Gislin kanssa. Gisli on Annan ensimmäinen kisakentille saakka päässyt koira – lapinkoira Hupsista ei agility olisi voinut vähempää kiinnostaa ja sheltti Myrn joutui lopettamaan uransa nuorena. Gislin kanssa koulutuksessa on edetty pitkälti agilitytaidot edellä, jottei ohjaajalla olisi niin kiire joka paikkaan.

Lauralla on plakkarissa 10 vuotta agilityä ja 3 shelttiä, joiden kanssa on kisattu SM-kisoissa asti. 10 vuoteen on mahtunut agilityn kehityskaarta jos jonkinmoista, mutta nuorimmaisen kisakaverin kanssa on panostettu runsaasti suullisiin käskyihin, itsenäiseen esteosaamiseen ja juoksukontakteihin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että juoksareiden opettaminen onnistuisi muillekin kuin tälle yksilölle, mutta aina voi kokeilla.

Satu Kovanen & Sanna Rahunen
Ryhmä sopii hyvin möllitasoiselle koirakolle tai kisaamaan aloittavalle koirakolle.

Satu harrastaa agilitya jackrussellinterrierien kanssa. Hän käy aktiivisesti kouluttautumassa eri kouluttajien opeissa Poksin ulkopuolellakin.
Erityisen tärkeitä asioita Sadulle agissa ovat koiran irtoaminen, koirakon motivaation säilyminen ja monien onnistuneiden suoritusten saavuttaminen, hauskaa sen olla pitää. Treeneistä on lähdettävä hymyssä suin, niin koiran kuin ohjaajankin

Sanna kisaa kolmosluokassa kääpiöpinsereidensä kanssa. Sanna on kilpaillut useampana vuonna SM-kisoissa niin yksilöissä kuin joukkueessakin, ja onpa parina vuonna sijoittunut SM-kärkikymppiinkin. Sannan treeneissä treenataan iloisella mielellä.


Aino Lakiasuo & Valtteri Pennanen
Valtterin ja Ainon ryhmä on sopiva koirakoille, jotka pystyvät tekemään jo pientä rataa. Kaikkien esteiden ei tarvitse olla vielä suoritusvarmoja, treenataan ne sitten yhdessä kuntoon! Ryhmää vedetään rennolla otteella, agilityn ei tarvitse olla totista touhua.

Aino on harrastanut agilitya useita vuosia belgeillään ja agilityn koulutusohjaajakorttikin löytyy. Agilityn lisäksi sydäntä lähellä ovat mm. pk-jälki ja toko.

Valtteri harrastaa agilityä kahden tollerin ja yhden aussien kanssa. Hän kisaa tällä hetkellä koirilla kolmosluokassa. Agilityä hän on harrastanut noin 5 vuotta. Treeneissä on tärkeintä se että koirakolle tulee hyvä fiilis yhdessä tekemisestä. Mukavinta on nähdä kun koira kehittyy taidoissaan kauden aikana. Kisaaminen ei tarvitse olla tavoitteena mutta jos kisakärpänen sattuu puraisemaan, niin neuvoja voidaan antaa siihen suuntaan.

Satu Laatikainen & Janika Naukkarinen
Janikan ja Sadun ryhmä on todellinen hyvän mielen ryhmä, ja se sopii mölli-/ykkösluokan tasoisille koirakoille. Toiveena olisi, että kaikki esteet (tai ainakin suurin osa) olisivat koirakoille jo tuttuja

Satu on viikkoryhmissä uusi kouluttaja, mutta kokemusta on kertynyt erinäisten kurssien ohjaamisesta. Satu kilpailee 3-luokassa 2,5-vuotiaan mudin kanssa, omia lajeja ovat myös toko ja rallytoko. Satun treeneissä mennään positiivisella asenteella kohti omia tavoitteita.

Janikan koiraharrastus on alkanut äidin jalanjäljissä jo ennen kuin hän osasi kävellä. Agilityn pariin hän eksyi alkuvuodesta 2016 kooikerhondje Emirin kanssa, joka kilpailee tällä hetkellä kakkosluokassa. Kotoa löytyy myös seniori-ikäinen kooikerhondje Rommi sekä nuori Herja-aussie, jonka kanssa on tavoitteena startata agilitykisaura tulevan vuoden aikana. Lisäksi Janika on tutustunut russeliagilityn saloihin kilpailemalla kolmosluokassa Helmi-jackrusselin kanssa. Kouluttajana Janika haluaa panostaa enemmän laatuun kuin määrään, ja lähellä hänen sydäntään ovat sekä koiran että ohjaajan linjat, tarkkuus ja sujuvuus. Janikan opastuksessa koiria palkataan paljon ja useasti, samalla tutustutaan palkan arvottamiseen ja koiran motivaatioon.

Ritu Jansson & Heli Lemmetty
Tämä ryhmä on harrastava, jopa kilpailemaan tähtäävä hyvän mielen treeniporukka. Kantavana ajatuksena on, että koiran kanssa tekemisen pitää olla hauskaa molemmille. Treeneihin tullaan hyvällä asenteella ja sieltä lähdetään hymyssä suin. Tavoitteita on hyvä asettaa, mutta kisaamisen ei välttämättä tarvitse olla tähtäimessä.

Ritulla on kaksi schapendoestyttöä Zeta (8v)ja Vimma (1,5v). Zeta kisaa kolmosissa ja Vimma aloittaa kisauransa heti, kun ikä kisaamiseen riittää.

Helin bordercollie Vinja (6v.) on kisannut hyppyvalioksi asti ja Aava (9kk) treenaa vasta lajin alkeita.

Vilja Kyllönen
Agilityharrastuksessa on tärkeää olla tavoitteita, muttei niiden tarvitse tässä ryhmässä välttämättä liittyä kilpailuihin. Ryhmään toivotaan ensisijaisesti mölli-1.lk- tasoisia koirakoita.Vilja on harrastanut agilityä 6 vuotta eri koirien kanssa. Agilityn hän aloitti espanjanvesikoira Peetun kanssa, joka kerkesi nousta 2-luokkaan. Nykyään hän kisaa 1-luokassa espanjanvesikoiransa Tempon kanssa ja 3-luokassa lainatolleri Pirren kanssa. Tärkeintä Viljan treeneissä on, että koiralle tekeminen on hauskaa ja koiralle pyritäänkin yhdessä löytämään paras motivointitapa. Ohjaajia Vilja haastaa poistumaan mukavuusalueiltaan ja luottamaan koiriinsa.

Reetta Kangaslampi
Tähän ryhmään sopivat koirakot, jotka jo kisaavat tai tähtäävät kisakentille. Ohjaajalla tulee mieluusti olla jo aiempaa kisakokemusta esimerkiksi vanhemman koiransa kanssa.

Reetta kisaa tavoitteellisesti mineissä kolmosissa kahdella pystykorvalla (kleinspitz ja mittelspitz), mutta on ohjannut myös lainakoiranaan malinoismixiä makseissa.  Reetalla on agilitytaustaa noin kymmenen vuoden ajalta, josta viimeiset kuusi vuotta Reetta on edustanut joka vuosi arvokisoissa, muun muassa SM-finaalissa kolme kertaa ja MM- & EO-karsinnoissa.

Kouluttajana Reetta on kannustava, innostava ja uskoo hulluuteen asti omien valmennettaviensa vahvuuksiin. Reetan tapaan tehdä agilityä kuuluvat vahvasti koiran taidot ja ohjaajan aktiivinen liikkuminen, ja saattavatpa Reetan valmennettavat joutua joskus fysiikkatreenienkin puolelle. Reetta on koulutukseltaan myös fysioterapeutti, ja kiinnittää paljon huomiota koiran hyppytekniikkaan, puhtaaseen liikkumiseen, lihashuoltoon, ruokintaan ja lämmittelyyn. Ryhmässään Reetta arvostaa myös hyvää ryhmähenkeä ja tiimimeininkiä, joten tähän ryhmään ei tulla vain nopeasti tekemään omaa suoritusta, vaan ollaan läsnä myös muille.
Anni Joronen & Päivi Uimonen
Torstaina pääset sekä Annin että Päivin valmennettavaksi, haetpa kumpaan tokopuolen ryhmään tahansa. Molemmissa ryhmissä treenataan tavoitteellisesti ja tosissaan! Ja leikillään! Ensimmäinen ryhmä on tarkoitettu esteet osaaville, kisavalmiille koirakoille, kun taas toisessa ryhmässä treenaavat kakkos-kolmosluokan koirakot, joiden ohjauksista hiotaan Annin ja Päivin ruoskien alla timantit. Tiedossa on tiukkaa tekemistä iloisella asenteella!

Anni kisaa kahden colliensa kanssa maksikolmosissa. Anni on kisannut SM-kisoissa niin yksilöissä kuin joukkueessakin ja saanut molemmat kisakaverinsa agilityvalioiksi. Pysäytyskontakteista ei Annin ryhmässä lipsuta ja mukavuusalueelta poistutaan varmasti! Myös ohjausten ajoitus on Annin lempilapsi.Päivi on uusvanha PoKSilainen, joka palasi kesällä Joensuuhun ja PoKSiin. Päivi on harrastanut agilityä pääasiassa maksikoiralla, viime aikoina on kertynyt kokemusta myös minikoiran ohjaamisesta. Tämän hetkiset harrastuskaverit ovat belgejä, joista vanhemman kanssa Päivi on päässyt osallistumaan SM-kisoihin ja arvokisakarsintoihin. Päivin osaamisalueiksi on kokemuksen kautta muodostunut erityisesti vireen hallinta ja lähtötilanteet, unohtamatta tietenkään perusohjaamista, jossa ohjaaja liikkuu.

Ilona Karjalainen
Ryhmään ovat tervetulleita möllitasoiset, esimerkiksi jatkokurssilta pienryhmään siirtyvät koirakot.

Ilona aloitti agilityn kymmenisen vuotta sitten walesinspringerspanielin ja sekarotuisen rescuekoiran kanssa. Nyt harrastuskavereina on kaksi pitkäkarvaista collieta, joista 5-vuotias Halti pinkoo maksikolmosissa ja parivuotias Ralla vasta opettelee kisakentät tähtäimessään. Ilonalla on runsaasti kokemusta erilaisista pujotteluongelmista ja niiden ratkaisemisesta – yksi tärkeimmistä motoista tässä lajissa hänellä onkin, että luovuttaa ei saa ja aina kannattaa yrittää uudestaan! Periksiantamattomuuden lisäksi myös yhdessä oppimisen ilo on ykkösjuttu agitreeneissä.

Veera Pyy
Ryhmään ovat tervetulleita koirakot alkeistasolta alkaen.Veeralla on kokemusta agilitystä yli 10 vuoden ajalta ja taskusta löytyvät lisäksi koulutusohjaajan sekä koetoimitsijan pätevyydet. Aikaisempia kisakoiria on ollut kolme ja tällä hetkellä neljäs, pyreneitteinpaimenkoira Miina kilpailee 2-luokassa. Veeralle agility ei ole turha vakava asia eikä senteistä kiinni, siksi ryhmän teemakin on ”agilityä rennolla meiningillä”. Tärkeintä on hyvä fiilis ja uuden oppiminen. Siksi tämä ryhmä sopii varsinkin aloittelijoille. Veeran tunnistaa omituisesta huumorista sekä kovaäänisestä ohjaajan käskytyksestä ”Juokse!! Palkkaa!!”

*Heidi Hirvasoja-Korkee, valmennusryhmä
Heidin valmennusryhmät ovat kaikki sekatasoisia, eli niihin voi hakea kuka tahansa möllistä arvokisatasolle tähtääviin. Valmennusryhmiin hakijoilta toivotaan motivaatiota ja kiinnostusta treenata koiraa eteenpäin kohti kisakenttiä.Ryhmistä kahdessa Heidi koulutta joka toinen viikko, ja viimeisessä ryhmässä n. kerran kuukaudessa, jolloin aikaa kotiläksyjen tekemiseen jää enemmän.

Valmennusryhmissä treenaavat maksavat ryhmäpaikkamaksun (itseohjautuva ryhmäpaikka, 115e) lisäksi erillisen valmennusmaksun 14e/kerta. Valmennuskerrat laskutetaan kauden päätteeksi.
Poks tukee valkkuryhmäläisiä maksamalla kauden valmennusmaksuista 50e/kausi, mikäli ryhmäläinen sitoutuu kouluttamaan 3 kertaa/kausi kurssilla, pienryhmissä tai irtokoulutuksessa.